Augusti: underliggande efterfrågan fortsatt god

Marknaden fortsätter att vara orolig, kommer återhämtningen att fortsätta? Hur kommer den snabba spridningen av deltavarianten att påverka och hur snabbt kommer inflationen att falla? Den positiva marknadssynen har hittills vunnit detta år med cykliska aktier i topp. Vi är dock lite oroliga att återhämtningen kan fördröjas givet spridningen av delta-covid. Tillväxten för teknikaktier har varit stark i år drivet av investeringar runt covid men även för att effektivisera företagen i den här nya miljön.

Andra kvartalets rapporter var överlag starka och framför allt för softwarebolagen.
Softwarebolagen har generellt växt starkare än förväntat under Q2 trots tuffa jämförelsetal och indikerat att de även tror att andra halvan av året blir starkt. Vi har utökat våra positioner i Salesforce och Adobe under sommaren.

Tv-spel har varit den klart svagaste teknologisektorn under sommaren, drivet av politiskt tryck i Kina och tuffa siffror att jämföra med från förra året. Den underliggande efterfrågan har dock varit fortsatt god och hösten ser ut att bli stark drivet av nya releaser. Det stora antalet nya releaser kommer driva efterfrågan men även göra att konkurrensen ökar.

Vi har ökat i software och i vissa spelbolag som Zynga under sommaren. GP Bullhound Global Technology Fund slutade upp 1.8% under augusti och är nu upp 20.96% i år.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Mer att upptäcka

Inge Heydorn

Juli: Tillväxten kommer tillbaka

Investerare vet nu inte riktigt vilket ben de skall stå på, är vi på väg mot nya nedstängningar drivet av Delta versionen

Fondraket

Mars: Fonden avkastade 2,4%

Mars var en volatil månad där marknaden drevs fram och tillbaka av utvecklingen för långräntorna. Vi är nu glada att vi har